Vídeňský knedlík - recept

Vídeňský knedlík je chuťově výrazná příloha k nejrůznějším omáčkám. Tento recept na vídeňský knedlík je poměrně jednoduchý na přípravu a zároveň v sobě nabízí skvěle chutnající přílohu.


Kategorie:
Přílohy
Počet osob:
4
Doba přípravy:
45 minut

Suroviny:

4 rohlíky
400 ml mléka
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžíce nasekané petrželové nati
1 špetka mletého černého pepře
polohrubá mouka dle potřeby
sůl
olej

Postup vaření:

Nejdříve si na malé kostičky nakrájíme rohlíky a krátce osmahneme na rozpáleném oleji - nesmí vzniknout tvrdá kůrka. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do světle hnědé barvy na rozpáleném oleji. V zadělávací míse si připravíme těsto na vídeňský knedlík tak, že smícháme mléko, vejce, osmaženou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, petrželku a přidáme špetku soli. Do těsta přidáme osmažené rohlíky a nakonec těsto na vídeňský knedlík zahustíme polohrubou moukou. Aby se vídeňský knedlík nerozvařil, musí být těsto spíše tužší, mouku tedy zapracováváme postupně podle konzistence těsta.

Z těsta tvarujeme vídeňské knedlíky ve tvaru koulí, kdo má raději, může udělat i knedlík ve tvaru šišky. Knedlíky by měly mít průměr do 8 cm, aby se dobře provařily. Vídeňský knedlík vaříme v mírně osolené vodě přibližně 30 minut.



O receptu Vídeňský knedlík
vloženo dne: 16.10.2013
upraveno dne: 16.10.2013
zobrazeno: 172x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnoť recept:


Celkové hodnocení: 5
Počet hodnocení: 1
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 5




Napiš svůj názor na recept:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku




Komentáře



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Recepty jako Vídeňský knedlík:








© GastroZóna.cz - recepty a vaření
Hledat recepty