Pomalu pečená husa - recept

Pomalu pečená husa je zajímavým způsobem pečení husy, kdy husu pečeme při poměrně nízké teplotě velmi dlouhou dobu. Pomalu pečená husa se vyznačujem velmi měkkým masem, které se samo odděluje od kostí a samozřejmě lahodnou chutí, která je však více než pomalým pečením dána samotnou chutí husího masa.


Kategorie:
Hlavní jídla, Drůbež
Počet osob:
4
Doba přípravy:
900 minut

Suroviny:

1 celá husa
1 lžíce kmínu
sůl

Postup vaření:

Pomalu pečenou husu budeme připravovat nejlépe z čerstvého masa, protože zmazením maso přeci jenom ztrácí něco ze své chuti. Husu nejdříve zbavíme zbytků peří, důkladně omyjeme vodou a poté podélně přepůlíme (můžeme rovnou naporcovat tak, jak budeme pečenou husu servírovat). Naporcovanou husu ze všech stran důkladně osolíme a posypeme kmínem. Poté klademe maso na pekáč kůží nahoru, zakryjeme a dáme péci při teplotě 90° C. Při této teplotě husu pomalu pečeme deset hodin, následně teplotu na další čtyři hodiny zvýšíme na 130° C a na poslední hodinu pečení husu budeme péci odkrytou při teplotě 180° C. Při pomalém pečení si husy v troubě ideálně nevšímáme a troubu neotvíráme, kromě okamžiku, kdy na poslední fázi pomalého pečení husu odkryjeme a následně občas přelijeme výpekem.



O receptu Pomalu pečená husa
vloženo dne: 12.11.2013
upraveno dne: 12.11.2013
zobrazeno: 670x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnoť recept:


Celkové hodnocení: 3.42855
Počet hodnocení: 14
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Napiš svůj názor na recept:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku




Komentáře



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Recepty jako Pomalu pečená husa:








© GastroZóna.cz - recepty a vaření
Hledat recepty