Pikantní kečup - recept

Pikantní kečup podle tohoto receptu je velmi jednoduchý na přípravu a zároveň opravdu chutný. Oproti kupovaným kečupům nabízí skvělou příležitost odladit si chuť podle vlastního vkusu a získat kečup více, či méně pikantní.


Kategorie:
Zálivky a dresingy
Počet osob:
10
Doba přípravy:
60 minut

Suroviny:

0,5 kg rajských jablíček
1 menší cibule
2 lžíce krupicového cukru
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička pálivé papriky
3 stroužky česneku
trocha soli dle chuti

Postup vaření:

Na přípravu pikantního kečupu budeme potřebovat čerstvá, dobře vyzrálá rajská jablíčka. Ta oloupeme, slupku vyhodíme a rajčata nasekáme nadrobno. Nasekaná rajčata dáme do kastrolu a pomalu zahříváme, až začnou probublávat varem. To je pravá chvíle pro přidání cukru a vylisovaného česneku. Na mírném ohni kečup vaříme za občasného míchání nejméně deset minut, ale raději patnáct. Po této době kečup osolíme, opepříme a pikantní chuť doladíme pálivou paprikou. Ještě krátce provaříme a pak kečup důkladně promixujeme. Hotový kečup dáme do předem připravených sklenic, uzavřeme a rovnou sterilizujeme při 80° C. Pokud víme, že kečup sníme během dvou až tří týdnů, není sterilování nutné a kečup pouze necháme v uzavřených sklenicích vychladnout a uskladníme v chladu a temnu.



O receptu Pikantní kečup
vloženo dne: 01.09.2012
upraveno dne: 01.09.2012
zobrazeno: 149x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnoť recept:


Celkové hodnocení: 0
Počet hodnocení: 0
Nejlepší: 0
Nejhorší: 0




Napiš svůj názor na recept:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku




Komentáře



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Recepty jako Pikantní kečup:








© GastroZóna.cz - recepty a vaření
Hledat recepty